Tickets
Shop
Nieuws 22 sep 2016

Laurine van Riessen keert niet terug in schaatssport

Laurine van Riessen keert definitief niet terug als schaatsster. De Leidse, die zich anderhalf jaar geleden op het baanwielrennen ging focussen, geeft die sport ook de komende jaren de voorkeur.

Foto : Soenar Chamid

“Het was een moeilijke beslissing om het schaatsen achter me te laten, want het is gewoon een supermooie sport en ik geloof ook echt nog wel dat ik het in me heb om iets moois te bereiken”, zegt Van Riessen in gesprek met de NOS.

De overstap van de 29-jarige rijdster naar het baanwielrennen bleek een succesvolle. Van Riessen, die bij de Winterspelen van 2010 in Vancouver brons pakte op de 1000 meter, plaatste zich voor de Zomerspelen van 2016 en reed samen met Elis Ligtlee naar de vijfde plek op de teamsprint.

Dat Van Riessen, ondanks dat ze halverwege de olympische cyclus instroomde, al meekon met de top sterkte haar in de gedachte om definitief voor het baanwielrennen te kiezen. “Het was uiteindelijk een heel duidelijke keuze voor me, want ik wil niet nog twee keer een halve cyclus meemaken. Dan heb je twee keer net niet genoeg tijd om echt goed te zijn.”

En goed is wat Van Riessen juist wel wil zijn bij de Spelen van 2020. “Ik voel dat er nog veel meer inzit. Voor Rio heb ik eigenlijk alleen maar geïnvesteerd in de teamsprint en nauwelijks in de keirin en individuele sprint. Dat ga ik de komende vier jaar wel doen en dan is het zeker mijn doel om in Tokio bij de besten te horen.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan