Tickets
Shop
Nieuws 12 feb 2016

Kramer ook op 5000 meter in laatste rit

Titelverdediger Sven Kramer komt zaterdag bij de WK afstanden in Kolomna op de 5000 meter in de tiende en laatste rit uit.

Foto : Soenar Chamid

Zijn tegenstander is de Noor Sverre Lunde Pedersen. Op de tien kilometer verscheen Kramer ook in het laatste paar aan de start. Met een bekeken en stabiele race veroverde hij het goud.

Jorrit Bergsma neemt het in de negende rit op tegen de Duitser Patrick Beckert. Douwe de Vries gaat een race eerder de strijd aan met Ted-Jan Bloemen, die sinds 2014 voor Canada uitkomt.

Kjeld Nuis rijdt op de 1000 meter in de laatste race opnieuw tegen Joey Mantia. Op de 1500 meter kwamen beide schaatsers door een fout bij de Amerikaan bijna met elkaar in botsing. Mantia werd gediskwalificeerd, Nuis pakte zilver.

Kai Verbij komt in de voorlaatste manche uit tegen de Russische titelkandidaat Pavel Kulizhnikov. Stefan Groothuis is in de derde rit de eerste Nederlander die het ijs betreedt. Hij rijdt tegen Richard Maclennan uit Canada.

Jorien ter Mors neemt het op de eerste 500 meter in de vijfde rit op tegen de Amerikaanse Sugar Todd. Margot Boer treft direct daarna de Canadese Marsha Hudey. Qishi Li is in rit drie de opponent van Janine Smit.

Lees alles over de WK Afstanden op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan