Tickets
Shop
Nieuws 02 dec 2016

Kramer laat WB in Thialf schieten: 'Ik heb maar één lijf'

Sven Kramer heeft besloten om volgende week de Wereldbeker in het verbouwde Thialf te laten schieten. “Ik zal ongetwijfeld kritiek krijgen op het besluit, maar uiteraard hoop ik ook op begrip”, schrijft de Fries in zijn column in De Telegraaf.

Foto : ANP

"Emotioneel gezien had ik ontzettend graag in het vernieuwde Thialf willen rijden, maar uiteindelijk maak je als topsporter altijd rationele afwegingen en kijk je naar wat het beste voor jezelf is”, zegt Kramer, die op trainingskamp is in het Italiaanse Collalbo en daardoor ook dit weekeinde niet in actie komt tijdens de WB in Astana.

“Want eind december, met een NK afstanden en meteen erna een zwaar EK allround, moet ik gewoon top zijn. Punt. En dat kan alleen als er nu nog even een paar weken goed getraind wordt."

"Ik zal ongetwijfeld kritiek krijgen op het besluit dat mijn coach Jac (Orie) en ik hebben genomen, maar uiteraard hoop ik ook op begrip. Ik heb maar één lijf en dat besef ik dondersgoed.”

"In het verleden heb ik wat dat betreft vaak genoeg aan de verkeerde kant gezeten. Nu gaat het juist ontzettend goed en dat wil ik koesteren en vasthouden, zodat ik straks superfit aan de start van de toernooien sta en later ook superfit aan het olympisch seizoen kan beginnen. Uiteindelijk is dat in het belang van iedereen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan