Tickets
Shop
Nieuws 05 dec 2016

Kramer genomineerd voor Sportman van het Jaar

Sven Kramer is genomineerd voor de eretitel Sportman van het Jaar 2016. Dat hebben de organisatoren van het Sportgala, de NOS en sportkoepel NOC*NSF zondag bekendgemaakt. Naast Sven Kramer zijn ook Windsurfer Dorian van Rijsselberghe, openwaterzwemmer Ferry Weertman, wielrenner Tom Dumoulin en autocoureur Max Verstappen in de race voor deze titel.

Foto : Soenar Chamid

Kramer - die in 2007 al eens Sportman van het Jaar werd - reeg dit jaar de prijzen weer aaneen en werd onder andere Europees en wereldkampioen allround en pakte de wereldtitel op de 5 en 10 kilometer. 

De nominaties werden bepaald door een vakjury, bestaande uit onder anderen Pieter van den Hoogenband, Esther Vergeer en voormalig schaatskampioene Marianne Timmer. De daadwerkelijke stemming is op 21 december, vlak voor de live tv-uitzending van het Sportgala. Sporters brengen hun stem dan uit op de sporters, net als de genodigde bondscoaches dat doen voor de coachprijs.

De stemmen van de sporters of coaches tellen voor 50 procent mee in de uitslag, de stemmen van de vakjuryleden staan samen voor de overige 50 procent. Het Sportgala is op woensdag 21 december.

Vorig jaar ging de prijs voor het eerst in de historie naar een shorttracker. Sjinkie Knegt ontving toen de Jaap Eden Trofee uit handen van Reinier Paping, de winnaar van de Elfstedentocht in 1963.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan