Tickets
Shop
Nieuws 20 mei 2016

KNSB wil Icederby Grand Prix organiseren in GelreDome Arnhem

De KNSB heeft bij de internationale schaatsunie ISU een aanvraag ingediend om op 24, 25 en 26 maart 2017 in het GelreDome in Arnhem een schaatsevent met een nieuw format te organiseren. Het evenement moet vernieuwing in de schaatssport laten zien.

Foto : Margarita Bouma

In samenwerking met de KNSB zal Icederby Int’l co. uit Korea de organisatie van dit evenement op zich nemen. Icederby Int’l heeft contracten afgesloten met de KNSB en met het GelreDome.

Tijdens deze zogenoemde ’Dutch Icederby Grand Prix’ staan races centraal waarbij shorttrack en langebaan worden gecombineerd. Voor het eerst zullen kampioenen in het langebaanschaatsen en shorttrack het tegen elkaar opnemen in korte Mass Start- en Mixed Team Races op een 220 meterbaan. Olympisch kampioenen, wereldkampioenen en talenten uit beide disciplines worden uitgenodigd.

De races worden gecombineerd met spectaculair entertainmentprogramma voor jong en oud. Bij het evenement wordt er niet gegokt. De regels van de ISU worden daarmee gerespecteerd. Icederby Int’l vindt het net als de KNSB belangrijk om de schaatsport door samenwerking wereldwijd te promoten en te innoveren.

Het idee voor Icederby komt uit Korea, waar shorttrack en baanwielrennen populaire sporten zijn. Keirin, bekend uit het baanwielrennen, geldt als inspiratiebron. De investeerders hebben er vertrouwen in dat de formule een wereldwijd succes kan worden.

Impuls

“De KNSB is blij dat een partij als Icederby Int’l dit evenement samen met ons wil gaan organiseren. We zien deze showcase als een prachtige try-out", zegt Roel Dekker, voorzitter van de KNSB. "Als KNSB zijn we ervan overtuigd dat het de ontwikkeling van de schaatssport een grote impuls kan geven. Dit wedstrijdformat zullen we ook zeker met de ISU en andere partijen gaan evalueren met oog op de toekomst."

President Do Jung Hyun van Icederby Int’l legt uit: "De missie van Icederby is om nieuwe mogelijkheden voor schaatsers, coaches en officials te faciliteren, waarbij ze op veilige wijze hun beroep kunnen uitoefenen buiten de traditionele wedstrijdformats. Icederby is momenteel niet in staat om deze missie zelfstandig te realiseren, maar de KNSB, de oudste en succesvolste organisatie ter wereld binnen het hardrijden op de schaats, heeft de missie en visie van Icederby omarmt en dit zal in ieders voordeel zijn."

Volgens Olivier Smit, commercieel directeur van de KNSB, is de samenwerking een nieuwe goede stap. "Zo hebben we met House of Sports en TIG Sports nieuwe concepten neergezet voor het KPN NK Allround en Sprint op De Coolste Baan van Nederland en voor internationale shorttrack events. Die lijn willen we voortzetten met het WK Shorttrack in Ahoy 2017, het WK Allround in Amsterdam 2018 en met de Dutch Icederby Grand Prix in GelreDome, waarbij het om een totaal nieuw wedstrijdformat gaat. We verwachten ook met de Grand Prix een spectaculair nieuw evenement voor schaatsers en fans neer te zetten."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan