Tickets
Shop
Nieuws 12 feb 2016

Knegt per brancard van ijs

Sjinkie Knegt is vrijdagavond in Dordrecht per brancard van het ijs gehaald. De Fries kwam in de slotronde van de relay bij een inhaalactie ten val en bleef geblesseerd op het ijs liggen. Knegt droeg een zuurstofmasker tijdens zijn trieste aftocht.

Foto : Sander Chamid

De Nederlandse ploeg lag lange tijd op derde positie, maar in de voorlaatste bocht stapte Knegt bij het ingaan van de bocht onderdoor bij de  Brit Jack Whelbourne.  Verderop in de bocht kwamen beide rijders ten val, waarna ze beiden op een brancard het ijs verlieten. Knegt en Whelbourne zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. 

Volgens bondscoach Jeroen Otter gaat het weer redelijk met Knegt. "Hij was weer aardig bij, maar het was een ongelofelijke knock-out. Sjinkie kreeg een knie vol in zijn ribben. Het was een hele harde impact."

De schade is voor Otter op dit moment moeilijk in te schatten, maar hij verwacht dat het WK over een maand geen enkel probleem zal zijn. "Dit zijn altijd vervelende vallen. We moeten maar kijken hoe lang hij hiervan moet recupereren. Fysiek lijkt niet het grootste probleem, maar we moeten kijken wat het hoofd doet. Na de val zag ik even zijn ogen wegdraaien."

Ondanks de harde val van Knegt bereikte de Nederlandse ploeg wel de halve eindstrijd. Groot-Brittannië werd bestraft met een penalty.

Lees alles over de World Cup in Dordrecht op onze speciale pagina.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan