Tickets
Shop
Nieuws 20 sep 2016

Kay Schipper: 'In breedte met top kunnen strijden'

Kay Schipper slaagde er net als de andere Nederlandse inline-skaters niet in om een medaille te pakken bij de WK, maar terugkijkend op het toernooi in Nanjing is hij niet geheel ontevreden over de vaderlandse prestaties.

Foto : Neeke Smit

“Het feit dat dat de ploeg tijdens dit WK geen enkele medaille wist te winnen, was absoluut een teleurstelling, maar al relativerend heeft de ploeg in de breedte goed met de top kunnen strijden voor het podium”, zegt Schipper tegenover proskating.nl.

Zijn eigen wedstrijden verliepen voor de 21-jarige, die bij de EK in Heerde nog drie keer ereplaatsen bij elkaar reed, niet helemaal zoals gehoopt. “Over de tijdrit was ik redelijk tevreden, maar een zware achtste finale op de 500 meter en een onfortuinlijke start op de 1000 meter stonden een goed resultaat in de weg. Verder waren beide aflossingskoersen het net niet.”

De komende jaren verwacht Schipper - die de samenstelling van de WK-selectie bovendien aandraagt als mogelijke reden voor het uitblijven van Nederlandse medailles - meer succes. “Er waren helaas Nederlandse toppers die niet mee konden, maar binnen de selectie was er veel persoonlijke verbetering. Wie weet ben ik  straks een van de toppers die eremetaal kan scoren”, blikt hij vooruit.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan