Tickets
Shop
Nieuws 02 jun 2016

Kandidaten Raad van Toezicht KNSB bekend

De KNSB heeft donderdag de vijf namen bekendgemaakt van de kandidaten voor de Raad van Toezicht. In 2014 werd al ingestemd met de invoering van deze raad en de bijbehorende rollen, taken en bevoegdheden in het nieuwe bestuursmodel.

Op donderdag 16 juni worden Ineke Donkervoort (63 jaar uit Beetsterzwaag), Pieter de Kroon (65, Wijnjewoude), Jolle Landman (44, Wageningen), Ton Lekkerkerker (58, Arnhem) en Kees Rutten (34, Utrecht) voorgesteld tijdens de Ledenraad van de KNSB.

De kandidaten voor de Raad van Toezicht zijn gekozen door de selectiecommissie. Daarbij werd gestreefd naar een deskundig team met een vertegenwoordiging van verschillende competenties. Het bestuursmodel gaat per 1 oktober 2016 in. De huidige directeur, Theo Fledderus, wordt dan directeur-bestuurder.

Bij het nieuwe model van de KNSB is de Ledenraad het hoogste orgaan. Deze raad houdt toezicht op de hoofdlijnen. De directeur-bestuurder zorgt voor uitvoering van het beleid en is het gezicht van de KNSB. De Raad van Toezicht houdt dagelijks toezicht op het functioneren van de directeur-bestuurder.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan