Tickets
Shop
Nieuws 28 sep 2016

Jorien ter Mors: 'Wordt dit seizoen weer fiftyfifty'

Jorien ter Mors gaat ook komend seizoen het langebaanschaatsen en shorttrack combineren. ''De wereldkampioenschappen zijn mijn speerpunten. Het zal daarom qua verdeling weer fiftyfifty worden'', zei de 26-jarige Enschedese woensdag in Leeuwarden, bij de presentatie van de Nederlandse shorttrackploeg.

Foto : Sander Chamid

''Dit seizoen wordt een test voor het olympische seizoen. Ik wil dingen uittesten, kijken wat mijn lichaam aankan. En aan de hand daarvan mijn verdeling maken.''

De eerste maanden van het seizoen zijn nog redelijk overzichtelijk. Ze heeft ervoor gekozen bij het shorttrack mee te doen aan de eerste twee wereldbekerwedstrijden. Vervolgens kiest Ter Mors voor de langebaan, waar ze aan de start van de derde en vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen wil verschijnen.

''Het eerste deel is simpel, maar januari is een enorm puzzelblok, één groot vraagteken. Het zal heel erg afhangen van de selectiecriteria. Het gaat mij om succes. Er zijn drie WK's waar ik aan mee kan doen, die hoop ik allemaal te kunnen rijden'', aldus Ter Mors.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan