Tickets
Shop
Nieuws 25 jul 2016

Jong en Aanstormend: Marijke Groenewoud

Tijdens de EK inline-skaten komen niet alleen de senioren in actie, maar ook de junioren. In de rubriek 'Jong en aanstormend' nemen we ook de prestaties van die talenten onder de loep.

Foto : Neeke Smit

Marijke Groenewoud ging in de finale 500 meter vals van start en was bij poging twee naar eigen zeggen slecht vertrokken. "Ik zat er meteen best ver achter. Toen kwam er nog een Spaanse voorbij en was het gat al helemaal groot. Het was wel twintig meter voor mijn gevoel."

Toch wist de juniore in de slotfase van de wedstrijd buitenom te rijden en alsnog het zilver veilig te stellen. "Ik had dat echt niet meer verwacht en ik kwam zelfs nog best dicht bij Elisa", verwijst ze naar haar Duitse collega Elisabeth Baier die er met de overwinning vandoor ging. "Ik weet dat ik een snel rondje kan rijden en dat het in de laatste ronde moet gebeuren, maar ik ben ook blij met zilver."

"Marijkeeee!", klinkt het plots terwijl Anna van den Bos, Maya de Jong en Fleur Veen de zilveren medaille-winnares in de armen vliegen. Haar landgenoten hebben de race door wat parkeerproblemen moeten missen, maar hebben haar succes dankzij de speaker toch meegekregen. "We hebben meegeluisterd! Gefeliciteerd wat goed!", luidt het.

Ondanks afwezigheid van haar ploeggenoten kreeg Groenewoud de nodige support van alle fans die haar langs de baan naar de finish schreeuwden. "Dat is super mooi. Ik heb dat nog nooit meegemaakt. In Oostenrijk was mijn eerste EK, maar daar zijn natuurlijk veel minder Nederlanders aanwezig."

Goed slapen en knallen

"Ik had nog nooit een medaille op een EK gewonnen, dus dit is super", vervolgt Groenewoud met een lach. "Morgen hoop ik een gouden medaille te verdienen op de duizend meter. Ik heb een snel rondje in vergelijking met de anderen, dus ik ben benieuwd. Ik ga goed slapen en dan knallen." Ook op de relay verwacht de rijdster uit Hallum nog medaillekansen te hebben. "We hebben een goed team."

En ook een gezellig team, zo blijkt. Net als vorig jaar in Wörgl wordt er in het hotel weer een uitgebreide kaartcompetitie gespeeld, en dat gaat er net als op de baan competitief aan toe. "We zitten met veel andere landen in een hotel en kaarten met de Fransen. Maar wij zijn beter hoor!", besluit ze lachend. "Al ben ik zelf ook niet supergoed."

Lees alles over de EK inline-skaten 2016 op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan