Tickets
Shop
Nieuws 17 jan 2017

It giet oan in Noordlaren op woensdagochtend 18 januari!

De eerste natuurijswedstrijd van 2017 zal woensdagochtend 18 januari verreden worden in Noordlaren. De dames starten om 10.00 uur, de heren volgen om 11.00 uur. Competitieleider Willem Hut van de KNSB geeft groen licht.

De marathonners kunnen los! Dinsdag was er op sommige plekken nog net niet de vereiste 3 centimeter ijsdikte, maar met de verwachte matige tot strenge vorst van aankomende nacht is het vertrouwen genoeg om de wedstrijd woensdagochtend 18 januari door te laten gaan. Vorig jaar werd de wedstrijd op 19 januari verreden, exact één jaar min één dag. Toen wonnen Irene Schouten en Gary Hekman de strijd. 

"Heb je zo'n rood-wit-blauw pak en mag je het niet aan" zei Irene Schouten precies één jaar geleden in Haaksbergen, toen ze de eerste natuurijswedstrijd van het jaar won. Ze won toen de eindsprint van een kopgroep van vier, waar Elma de Vries en Emma Engbers tweede en derde werden. Ineke Dedden kwam een zure millimeter te kort voor het podium. Ook dit jaar mag Schouten niet starten in haar rood-wit-blauwe tenue, die ze op Nieuwjaarsdag won bij het NK marathonschaatsen. Waarom niet? Omdat dit pak alleen op kunstijswedstrijden gedragen mag worden, en we hebben het hier over -jawel- een 'echte' natuurijswedstrijd! 

Bij de heren ging Gary Hekman er in 2016 in Haaksbergen met de overwinning vandoor: "Wij zijn ook als jonge koeien in de wei. We mogen weer los. Je wordt gek gemaakt en je maakt elkaar gek." Hekman's ploeggenoten controleerden de koers waarna de Beer het met een machtige sprint afmaakte, vóór Simon Schouten en Bart Swings. 

"Dit is wel echt schaatsen", zei hij toen. "Het stond drie rijen dik en je hoorde het dweilorkest galmen en op een gegeven moment begon het publiek ook te schreeuwen. Dat zie je bij een wedstrijd op een kunstijsbaan niet."

KLIK HIER voor meer informatie over de eerste natuurijsmarathon in Noordlaren (o.a. deelnemers, programma en entree) 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan