Tickets
Shop
Nieuws 16 jun 2016

Inline-skatesters raken NOC*NSF-status kwijt

Het inline-skaten bij de dames wordt door het NOC*NSF vanaf 2017 niet meer erkend als topsport of internationale wedstrijdsport. Dat besluit heeft als gevolg dat de rijdsters vanaf dat moment geen aanspraak meer maken op de bijbehorende (financiële) voorzieningen.

Foto : Neeke Smit

De Nederlandse sportkoepel heeft dat nieuws per brief kenbaar gemaakt aan de desbetreffende sporters, zo blijkt uit een tweet van Elma de Vries, die afgelopen weekeinde bij de NK in Heerde nog drie nationale titels veroverde.

Eerder bevestigde NOC*NSF al dat de B-status komt te vervallen. Deze wordt vervangen door een selectiestatus, maar daar zullen de skatesters dus niet onder vallen.

De reden daarvan is dat uit een toets is gebleken dat het aantal deelnemende landen tijdens de afgelopen drie edities van de WK bij de dames onvoldoende was om als topsport internationale wedstrijdsport erkend te worden.

De mannelijke inline-skaters maken al enkele jaren geen aanspraak meer op ondersteuning van het NOC*NSF en daar zullen de nieuwe regels geen verandering in brengen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan