Tickets
Shop
Nieuws 20 jul 2016

IJssportcentrum Eindhoven blijft open

Het ijssportcentrum in Eindhoven blijft nog zeker tien jaar open, dat kregen de verenigingen dinsdag te horen. Het nieuws zorgt voor grote vreugde, want een jaar geleden leek de toekomst van het sportcomplex er nog somber uit te zien. Schaatsen en ijshockey behoorden niet meer tot de ‘kernsporten’ waar Eindhoven in wilde investeren.

Foto : Annamarie Thomas

Een demonstratie en meerdere protestevenementen volgden, waarbij tweeduizend schaatsliefhebbers van zich lieten horen. En daar werd gehoor aan gegeven, meldt Omroep Brabant. De gemeente draaide 180 graden, er werd een nieuwe exploitant gevonden en de gemeente besloot dat ze tóch geld op tafel wil leggen. De gemeente levert een maximale bijdrage van 650.000 euro per jaar en Sportfondsen neemt per 1 januari 2017 de exploitatie over.

“Dit is toch het resultaat van een zeer massief en breed gedragen verzet tegen het doemscenario waar de gemeente vorig jaar mee kwam”, zegt Willem Maris, bestuurslid van IJsclub Eindhoven.“We hebben er veel energie ingestoken, zowel met de verenigingen als met individuele schaatsers. En nu kan het toch openblijven.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan