Tickets
Shop
Nieuws 08 feb 2016

Horsten zet punt achter topsportcarrière

Mark Horsten heeft besloten na dit seizoen een punt achter zijn topsportcarrière te zetten. De 29-jarige rijder, die vooral succes had als inline-skater, is nog wel van plan zijn drie Nederlandse titels bij het NK Baan te verdedigen, maar voor wat betreft de EK’s en WK’s houdt hij het voor gezien.

Foto : Neeke Smit

“Ik kan de motivatie niet meer vinden om dag in dag uit voor de volle honderd procent te trainen. Met die gedachte wil ik niet meer EK’s en WK’s rijden, want dan denk ik altijd: wat nou als ik meer had getraind? Had ik dan wel kunnen winnen? Het is tijd voor een nieuwe generatie”, zegt hij tegenover proskating.nl.

Horsten geeft aan al langer met de gedachte gespeeld te hebben om te stoppen. “Vorig seizoen heb ik al geen WK meer gereden en toen wist ik eigenlijk al wel dat ik in Oostenrijk mijn laatste EK had gereden”, zegt de rijder die in 2014 samen met Michel Mulder en Luc ter Haar wereldkampioen werd op de aflossing.

Ook op de marathon zal Horsten komend seizoen niet meer in actie komen, al voelt dat wat hem betreft niet echt als een afscheid. “Voor mijn gevoel ben ik nooit echt begonnen, dus stoppen is een te groot woord”, zegt de rijder van AB Vakwerk, die deze jaargang, mede vanwege een blessure, weinig potten wist te breken op de schaats.

Helemaal klaar met inline-skaten is Horsten echter nog niet. Afgelopen seizoen pakte hij bij het NK Baan in Purmerend titels op de 1000 meter, de puntenkoers en de afvalkoers. “Die ga ik niet zomaar weg geven, de concurrentie zal er dus zeker moeite voor moeten doen”, aldus Horsten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan