Tickets
Shop
Nieuws 30 mei 2016

Hofmann snelste op puntenkoers in Gera

Josie Hofmann heeft op de slotdag van de European Inline Cup in het Duitse Gerau de puntenkoers op haar naam geschreven. Haar landgenote Mareike Thum ging met de eindzege aan de haal.

Foto : Neeke Smit

Hofmann bekroonde een goed weekend waarin ze al een tweede plaats op de 1000 meter en een derde plek op de afvalkoers had veroverd. Op die twee onderdelen was Thum steeds de beste geweest, maar zij moest genoegen nemen met de tweede plek op de puntenkoers. Wel eindigde ze fier boven aan de eindrangschikking. Daarin werd Hofmann tweede en thuisrijdster Sabine Berg derde.

Bij de heren junioren-A hield de Deen Philip Due Schmidt de Duitsers van de hoogste trede van het podium. Hij won de puntenkoers en pakte daarmee ook de eindzege in het klassement. Florian Berg eindigde als tweede in de daguitslag en het klassement. De Slowaak Jakub Klembara werd derde.

Danika Gardi overheerste het toernooi bij de dames junioren-A. De Hongaarse won eerder in het weekeinde al de 1000 meter en de afvalkoers en deed daar zondag nog eventjes de puntenkoers bij. En net als op de eerdere onderdelen eindigden de Duitse Larissa Gaiser en de Hongaarse Eleonóra Kopilovic als respectievelijk tweede en derde. In die volgorde vormden zij ook de top drie in de eindrangschikking.

Junioren-B

Marijke Groenewoud zorgde bij de meisjes junioren-B weer voor Nederlands eremetaal. Nadat ze zaterdag de afvalkoers op haar naam had gebracht, moest ze zondag echter genoegen nemen met het zilver op de puntenkoers. Ze eindigde daardoor op het podium in de eindstand, als derde. De Duitse Angelina Otto won de slotafstand en het klassement. Tereza Bohumska uit Tsjechië pakte brons op de puntenkoers en werd tweede overall.

Bij de jongens junioren-B gaf de Duitse Eric Adler zijn zege van de zaterdagse afvalkoers een fraai vervolg op zondag. Hij won de puntenkoers en het eindklassement. Tweede in de eindstand werd Nils Bühnemann, na eveneens een tweede plek op de slotafstand. Hun landgenoot Jan Martin Mende eindigde als derde. 

Mike Dogterom pakte vier punten in de wedstrijd, maar moest daarmee genoegen nemen met de vijfde plek. Dat was voor de Nederlander ook de plaats waarop hij in de eindstand terug te vinden was. Wessel Horlings eindigde als achtste op de puntenkoers en als zestiende in het klassement.

Kadetten

Debby Behr eindigde bij de kadetten-meisjes bovenaan in de eindstand. De Nederlandse had voldoende aan een tweede plek op de afsluitende puntenkoers, die gewonnen werd door de Duitse Franziska Petry. In het klassement eindigde Anna Ostlender uit Duitsland als tweede. Brons was er voor de Poolse Kaja Gajewska.

Bij de jongens kadetten was het eindpodium volledig Tsjechisch. Radek Fajkus pakte de eindzege voor Jan Pribik en Tomas Bohumsky. Fajkus was van het drietal de enige zonder afstandszege. Hij werd op de 1000 meter, afvalkoers en puntenkoers tweede. Pribik won de laatste twee onderdelen, maar kon door een vijfde plek op de 1000 meter zijn landgenoot niet voorbij, Op de afsluitende puntenkoers werd Bohumsky derde. Hij had eerder de 1000 meter op zijn naam geschreven.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan