Tickets
Shop
Nieuws 08 dec 2016

Hoe kan ik dit weekend het schaatsen volgen?

Ga er maar eens goed voor zitten dit weekend. Een boordevol programma met onder meer de eerste wedstrijd voor de langebaners in het nieuwe Thialf, de derde wereldbeker voor shorttrackers in Shanghai en de KPN Cup voor de marathonners in Enschede.

De langebaanschaatsers zijn in hun wereldbekertournee aangekomen in Nederland. En dat betekent dat het gerenoveerde Thialf voor het eerst in wedstrijdverband in gebruik zal worden genomen. De redactie van schaatsen.nl is live aanwezig en houdt u op de hoogte van alles wat er gebeurt in ons liveblog. Het programma, de startlijsten en uitslagen zullen te vinden zijn op onze speciale wedstrijdpagina

De NOS zendt dit weekend alle wedstrijden van de wereldbeker schaatsen in het vernieuwde Thialf live uit via NOS.nl. In extra uitzendingen op NPO1 worden later op de dag de samenvattingen uitgezonden. De livestream van de publieke omroep zal ook op schaatsen.nl te bekijken zijn. De uitzending begint vrijdag om 16.50 uur, zaterdag om 14.30 uur en zondag om 13.30 uur.

De schaatsers die zich niet hebben geplaatst voor de wereldbekers zijn dit weekend te zien in Deventer waar de tweede Holland Cup verreden wordt. Onder meer Michel Mulder, Hein Otterspeer, Jesper Hospes, Jorien Voorhuis en Annouk van der Weijden zullen daar schaatsen. Deze wedstrijd is niet live te volgen vanaf de computer, maar er is nog wel plek om ze aan te moedigen in het stadion. Benieuwd wie er allemaal deelnemen aan deze wedstrijd? Bekijk hier de deelnemerslijst.

Shorttrack World Cup 3
Ook de shorttrackers kunnen vrijdag tot en met zondag weer aan de bak. In Shanghai staat de derde wereldbeker geprogrammeerd. Deze wedstrijd zal niet rechtstreeks worden uitgezonden op televisie, maar schaatsen.nl houdt jullie door middel van een liveblog op de hoogte van de actuele gebeurtenissen. 

KPN Cup 7
Uiteraard is er ook weer een marathon te volgen, dit keer in Enschede. De dames- en herenwedstrijd is te zien via de livestream, die tegen die tijd op de homepage van schaatsen.nl te vinden is te volgen. Ook houden we een liveblog bij. Klik hier voor het programma.

Tot slot is er nog een Junior Grand Prix Final te volgen voor jonge kunstschaatsers in Marseille. Deze zal via deze site bekeken kunnen worden.  


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan