Tickets
Shop
Nieuws 30 jun 2016

Egbert van 't Oever Aanmoedigingsprijs voor Bosker

Langebaanschaatser Marcel Bosker heeft in de Elfstedenhal in Leeuwarden de Egbert van ’t Oever Aanmoedigingsprijs 2016, een cheque ter waarde van duizend euro, gekregen. De rijder van Justlease.nl kreeg de prijs voor het Langebaantalent van het Jaar uit handen van Arie Koops, technisch directeur KNSB.

Volgens Koops heeft Bosker de prijs te danken aan zijn zeges afgelopen seizoen in de World Cups Junioren, zijn bronzen plak op het WK Junioren in Changchun en zijn nationale allroundtitel bij de junioren A, waar hij ook nog eens drie afstandszeges op de 1000, 1500 en 5000 meter pakte.

”Marcel had een vervelend seizoen 2014-2015 achter de rug, waarin een ontsteking aan zijn enkel hard rijden onmogelijk maakte. Als je dan een winter later de draad oppakt zoals Bosker heeft gedaan, is de Egbert van ’t Oever Aanmoedigingsprijs  2016 dik verdiend.”

De laatste jaren werd de Egbert van ’t Oever Aanmoedigingsprijs uitgereikt op het Ard Schenk Gala van de Telegraaf. Op maandag 14 maart, toen dit Gala in Amsterdam plaatsvond, zat Bosker echter in het vliegtuig vanuit Changchun, waar het WK Junioren werd verreden, op weg naar huis.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan