Tickets
Shop
Nieuws 18 jan 2016

Eerste natuurijsmarathon dinsdag verreden

De KNSB hakt dinsdagochtend uiterlijk tien uur de knoop door waar morgen eind van de middag, begin van de avond de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden.

Foto : Neeke Smit

Van de vier ijsverenigingen die de strijd met elkaar aan zijn gegaan wie de eerste marathon op natuurijs mag organiseren, zijn IJsvereniging Haaksbergen en IJsvereniging De Hondsrug in Noordlaren de twee overgebleven kandidaten. IJsvereniging Nieuw Amsterdam uit Veenoord en IJsvereniging STG RijnIJssel / Thialf uit Arnhem zijn vandaag afgevallen.

Competitieleider Marathon Willem Hut: “Morgenochtend om zeven uur keurt de KNSB het ijs in Noordlaren, twee uur later in Haaksbergen. We nemen vervolgens uiterlijk tien uur de beslissing waar we gaan rijden.”

Van de schaatsbond moet het ijs minimaal drie centimeter dik zijn. De weersverwachting komende nacht met matige vorst is gunstig. Hut: ”Grootste spelbreker zou wel eens de oplopende temperatuur morgen overdag kunnen worden. Naast de ijsdikte zullen we in onze overweging de voorspelling van de temperatuur overdag in beide plaatsen zeker meenemen.”

IJsvereniging Haaksbergen won de strijd om de eerste marathon op natuurijs te mogen organiseren voor het laatst in het seizoen 2009-2010. Daarna was IJsvereniging De Hondsrug uit Noordlaren de concurrentie drie maal op rij (seizoenen 2010-2011, 2011-2012 en 2012-2013) te snel af.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan