Tickets
Shop
Nieuws 09 dec 2016

Daidai Ntab: 'De vijfhonderd meter is een loterij'

De Nederlanders reden vandaag in de marge allemaal nagenoeg even snel. Jan Smeekens vond zijn naam terug op de achtste plaats met 34,96 en was daarmee de snelste Nederlander. Kai Verbij en Daidai Ntab volden met 34,97 en 35,01 op tien en twaalf. Ronald Mulder eindigde met 35,17 als zeventiende van de twintig en was zichtbaar teleurgesteld. Over zijn race: “Ik heb in deze rit veel fouten gemaakt. Je wil internationaal meedoen en niet laatste worden.”

Foto : Erik Pasman

Daidai Ntab wist vorige week nog vriend en vijand te verrassen met de wereldbekerwinst op de 500 meter. Last van extra zenuwen had de sprinter van Team Plantina niet: “Ik was nog best rustig voor de start, maakte wel de eerste valse start. Daarna liep de eerste tweehonderd meter niet zo lekker, daar ging het mis. De ene keer raak ik ze beter dan de andere.” Voorlopig maakt hij zich geen zorgen over zijn vorm: “Ik voel me goed, en de 500 meter is het echt een loterij.” 

Ook over de strijd voor de WK-tickets maakt Ntab zich nog geen zorgen, “Het zit dicht bij elkaar, maar ik denk dat ik er goed tussen sta, zelfs met een minder race-je valt het nog mee.”

Arthur Was mocht voor de tweede keer dit seizoen op het podium plaatsnemen. De boomlange Pool werd tweede in Thialf, en is daarmee in zijn nopjes: “Ik mag niet klagen als ik met de top mee kan doen met een slechte race.” Was had drie doelen voor vandaag en kon ze na afloop allemaal afvinken: de kwalificatietijd voor de Wereldkampioenschappen rijden, op het podium eindigen en zijn snelste opening rijden van het seizoen. Of hij dit seizoen de Wereldtitel op de 500 meter kan halen antwoordt hij: “Ik geloof dat ik de Russen (Murashov en Kulizhnikov) kan verslaan. Niemand is onverslaanbaar en alles zit heel dicht bij elkaar.”

Volg de liveblog

Uitslagen en meer WB Heerenveen

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan