Tickets
Shop
Nieuws 05 dec 2016

Column Theo Fledderus: Echte topsport!

Sven Kramer kiest voor een optimale voorbereiding voor het KPN NK Afstanden en het ISU EK allround&Sprint en komt zondag, bij de World Cup in Thialf, niet schaatsen. En waar hij al bang voor was gebeurde: een bak vol kritiek, met Jillert Anema voorop: ”Hij vermijdt de strijd en stelt fans teleur…”

Foto : ANP

Ik geef Sven niet altijd gelijk, maar deze keer wel. Een topsporter wil het beste uit zichzelf halen. En als er een topsporter is, is dat Sven Kramer. En dan ga je niet alle wedstrijden af om mee te doen. Nee, dan wil je winnen op die momenten dat het voor jou er echt toe doet!

Dat is in sporten als atletiek en tennis niet anders. Dat maakt topsport echte sport. En dat is ook het verschil met commercieel entertainment. Wel jammer dat we zondag de strijd tussen Sven en Jorrit  een keer moeten missen. Maar wat denk je van Ted Jan Bloemen, de houder van het wereldrecord,  tegen het talent en houder van het werelduurrecord Erik Jan Kooiman? Of Bart Swings, de steeds dichterbij komende Belg, dan wel de Nieuw-Zeelander Peter Michael, die in Astana alles en iedereen verraste met zijn winst op de 5 kilometer. Er valt dus veel te genieten op de 10.000 meter, maar op nog veel meer afstanden zal de strijd spannend zijn.

Ik heb er zin in om dat mee te maken in het nieuwe Thialf! Tot komend weekend!

 

 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan