Tickets
Shop
Nieuws 29 jun 2016

Bowe en Vosté winnen 1000 meter in Nijeveen, puntenkoers afgelast

Brittany Bowe en Mathias Vosté hebben woensdagavond de 1000 meter bij respectievelijk de vrouwen en mannen gewonnen bij de KNSB Baancompetitie in Nijeveen. Door de regen werd de puntenkoers vervolgens afgelast.

Foto : Neeke Smit

De Amerikaanse Bowe was een week geleden in Purmerend ook al de sterkste op de 300 meter. Nu was ze in de finale opnieuw de beste. Manon Kamminga en Bianca Roosenboom wisten beslag te leggen op plaats twee en drie. Bij de heren werd het podium compleet gemaakt door Luc ter Haar en Crispijn Ariëns. 

Bij de junioren A ging de winst woensdag in Nijeveen op de 1000 meter bij de dames naar Berber Vonk, gevolgd door Elisa Dul en Tricia van der Weide. Bij de heren was Gerrie van Lingen het rapst. Marc Middelkoop en Tiemen van der Kolk eindigden op plaats twee en drie.

Door de regen werd er vervolgens een streep gezet door de puntenkoers. Het is nog niet bekend of deze op een later moment wordt ingehaald. Eerder dit seizoen werd de KNSB Baancompetitie in Haulerwijk al afgelast wegens noodweer.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan