Tickets
Shop
Nieuws 02 mei 2016

Blokhuijsen naar Justlease.nl, geen contract Verweij

Jan Blokhuijsen stapt over naar Justlease.nl. De 27-jarige schaatser tekende maandag een contract voor twee jaar bij de ploeg van trainer Rutger Tijssen. Koen Verweij kwam niet tot een contract met het team.

De Nederlands allroundkampioen kwam afgelopen seizoen uit voor Team Stressless van trainer Bart Veldkamp. “Afgelopen jaar heb ik een goed jaar gehad. Vooral het tweede gedeelte van het seizoen had ik mijn oude gevoel en schaatsplezier weer helemaal terug. Deze lijn wil ik de komende jaren heel graag doorzetten", zegt Blokhuijsen op de site van zijn nieuwe ploeg.

"Ik kijk er naar uit het nieuwe seizoen te starten en heb veel vertrouwen in deze ploeg. Fijn dat er een goede sponsor achter ons staat op weg naar de Olympsiche Spelen in 2018."

Blokhuijsen is niet de enige die de ploeg komt versterken, ook Wouter olde Heuvel verhuist. De oud-LottoNL-Jumborijder beëindigde na afgelopen winter zijn schaatsloopbaan en zal als assistent-trainer bij Justlease.nl zijn eerste stappen in de begeleiding van sporters zetten.

Olde Heuvel ziet het als een mooie stap. "Dit een mooie kans om mijzelf te ontwikkelen. Ik hoop met mijn ervaring iets toe te voegen aan deze ploeg. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking met Rutger Tijssen om deze ploeg naar een hoger niveau te tillen."

De coach is vanzelfsprekend blij met de komst van beide mannen. "Ik ben zeer blij met de komst van Jan en Wouter. Met de komst van Jan krijgt Team Justlease.nl er een kopman bij. Voor de balans in het team is dat belangrijk. Met de komst van Wouter krijg ik iemand aan mijn zijde die onze methodiek van werken heel goed kent. En in algemene zin is het goed dat jonge mensen met zoveel ervaring op deze manier voor de schaatssport behouden blijven", zegt Tijssen.

Verweij

De ploeg was ook in gesprek met Koen Verweij, maar kwam volgens team manager Patrick Wouters niet tot een overeenkomst met de schaatser.

Van een vertrek wil Wouters niet spreken, ook al trainde Verweij afgelopen winter wel in het pak van de ploeg. "We hebben Koen vorig jaar opgevangen en faciliteiten geboden, maar van een formeel contract was toen geen sprake", legt Wouters uit. 

Verweij sloot zich in september 2015 pas bij het team aan en kwam tijdens de winter niet in actie in wedstrijden. 

Verlenging en vertrek

Naast de komst van Blokhuijsen en Olde Heuvel bevestigde de ploeg ook de contractverlengingen van Jos de Vos, Antoinette de Jong en Melissa Wijfje. Zij verlengden hun verbintenis met twee jaar. Eerder werd de Pool Konrad Niedzwiedzki al bij de formatie van Ireen Wüst gehaald.

Tegelijkertijd verlaten de Duitser Patrick Beckert en de Let Haralds Silovs de ploeg. Ook Nederlander Lucas van Alphen zag zijn contract niet verlengd worden.

Lees al het transfernieuws in ons speciale transferdossier


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan