Tickets
Shop
Nieuws 15 dec 2016

Alle stakeholders mogen meepraten over toekomst van schaatsen

Tijdens de Ledenraad van de KNSB op de Vechtsebanen in Utrecht is donderdagavond besloten dat de nieuwe inrichting van de schaatssport in een proces met alle betrokkenen wordt opgestart. Een kleine expertgroep gaat de komende maanden input ophalen bij alle stakeholders uit de gehele schaats- en skatesport en verwerken in een rapport dat in april-mei 2017 moet worden opgeleverd.

Eerder nog was de opdracht van de Ledenraad om een Commissie Duurzame Inrichting Schaatssport in te richten waarin 6 tot maximaal 9 personen zitting in zouden hebben. Deze commissie zou met een rapport naar buiten komen over de toekomst van het schaatsen. Maar het liep al spaak bij het inrichten van deze commissie. Vorige week nog eiste de convenantgroep, waarin gewesten, atleten en merkenteams zijn verzameld, nog dat ze met zes man in de commissie wilden.


“Deze eerste opdracht bleek wat weerbarstig”, zegt Theo Fledderus, directeur-bestuurder van de KNSB. “Veel partijen wilden in de commissie en in de praktijk ging dat simpelweg niet. Daarom is ervoor gekozen om het nu breder te trekken. Een kleine groep experts gaat informatie ophalen bij stakeholders uit de hele schaatswereld en daarbuiten.”

undefined

“Denk aan secties en andere betrokkenen uit onze disciplines langebaan, marathon, kunstrijden, shorttrack, inline-skaten en schaatsen op natuurijs, verenigingen, teams, atleten, gewesten en experts op het gebied van pr, marketing en sponsoring. We merken dat de betrokkenheid groot is en dat deze partijen hun input willen geven. Ik ben er van overtuigd dat we met deze aanpak samen naar een goed nieuw model van de schaatssport kunnen groeien.”

Wie er in de expertgroep komen is nog niet bekend. Maar volgens Fledderus moet het daar ook niet over gaan. “Het gaat niet meer om namen. Door het breder te trekken wordt uiteindelijk iedereen in de schaatswereld gehoord. Het gaat erom dat de goede onderwerpen op tafel komen en dat we toekomstgericht aan de slag kunnen. Dat we een gezamenlijke visie over de toekomst van het schaatsen neer kunnen leggen.”

In april-mei volgend jaar moet de gewenste inrichting van de schaats- en skatesport met hieraan gekoppelde rollen en financieringsstromen worden geschetst. En tevens zullen voorstellen voor implementatie moeten worden geformuleerd.                


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan