Erop of eronder

schaatsen.nl Door Annette Gerritsen, 09-03-2012 09:30

Vallen en opstaan was het vorige week. Maar liefst drie keer zag ik het ijs van heel dichtbij. Ik was ziek geweest en had daardoor weinig snelheidswerk kunnen doen. Maar er stond een Essent World Cup op het programma en daar wil je presteren! En als je voelt dat het nog niet zo gaat als je wilt, ga je je techniek forceren. Oftewel, je gaat fouten maken.


Bont en blauw en met de nodige stijve spieren ben ik het weekend uitgekomen. Maar toch ook met een goed gevoel. Mijn 1000 meter liep namelijk een stuk beter dan de 500 meters ervoor.

Het is al 9 maart, maar het schaatsseizoen is nog in volle gang. Sterker nog: een van de belangrijkste toernooien van het seizoen staat ons nog te wachten. En daarom is het dit weekend erop of eronder. Komend weekend moet ik mij plaatsen voor het Essent WK Afstanden dat over twee weken plaatsvindt in Heerenveen. Een geweldig toernooi in eigen huis. De uitgelezen kans om je seizoen mooi af te sluiten.

Maar eerst alle remmen los dit weekend en vol gaan voor de startbewijzen. Op de 500 strijd ik samen met Laurine en Thijsje en op de 1000 meter met Margot en Laurine. Er is op elke afstand nog maar één plekje vrij dus het wordt dringen geblazen.

Fine-tuning

Er wordt mij vaak gevraagd hoe zo’n voorbereidingsweek eruit ziet. Dit is de week van de fine-tuning. Het zware trainingswerk is gedaan. Nu komt de tijd om te rusten, af en toe het lichaam een trainingsprikkel te geven, maar geen uren meer op het ijs. Je voelt dat je steeds makkelijker gaat schaatsen en dat het in je hoofd ook ‘op scherp’ gaat.

Het ijs voelt goed hier in Berlijn en het was de hele week ook nog eens heerlijk weer. Ik heb dus een goede voorbereiding gehad op komend weekend. Mijn familie is hier naar toe gekomen voor de support en uiteraard de nodige Nederlandse schaatsfans. Het belooft een spannend weekend te worden!

Nieuwe seizoen

Er wordt hier en daar al een hoop gespeculeerd over het nieuwe seizoen. Maar hoe kan je daar nu al over nadenken als je zo’n belangrijk weekend voor de deur hebt en het seizoen in volle gang is?! Daarom eerst de volledige concentratie op dit weekend en daarna alles rustig op een rijtje zetten. Dat er een hoop gaat veranderen in de schaatswereld is duidelijk, maar hoe, dat is nog even afwachten.

Rode wanten

Nog goed nieuws! Bij het Essent WK Sprint hadden we rode wanten gekregen en ik presteerde het om die binnen een dag(!) kwijt te raken. Ja, heel ernstig. Mijn lieve schaatscollega, Anastasia Bucsis, heeft nieuwe voor me meegenomen vanuit Calgary!

Ik spring zo op de fiets naar de baan om in te rijden en de laatste puntjes op de i te zetten! Dit keer weer met mijn prachtige rode wanten!

Deel |

gerelateerd nieuws

twitter