Bart de Vries naar Van Werven

schaatsen.nl Door Eric Korver, 01-03-2012 15:28

AMSTERDAM - Bart de Vries rijdt volgend seizoen in de kleuren van Van Werven. De jongste telg van de familie De Vries kwam afgelopen seizoen uit voor DHW/Power-Play, maar liet daar het aanbod voor contractverlenging schieten. De Vries tekende bij Van Werven voor één seizoen.

Bart de Vries

Bart de Vries

Bart de Vries (21) lacht als hij de felicitaties in ontvangst neemt. De marathonman is even aan het bijkomen van het zware seizoen en is met familie neergestreken in Zwitserland. "Heerlijk even bijtanken", verzucht hij. Dat kan zelfs in het zonnetje. "Het is hier op het balkon nu zelfs 25 graden. Ongelooflijk. De sneeuw smelt dus ook behoorlijk snel, maar gelukkig ligt er nog wel voldoende."

Als hij even terugkijkt op het net afgelopen seizoen, stelt De Vries dat de aanbieding van DHW/Power-Play net even te vroeg kwam. "Ik had voor mijn carrière ook zelf nog wel wat plannen en wilde zien of ik die kon uitvoeren." Een risico, beseft hij. "Tja, je moet altijd maar afwachten hoe het dan loopt. Gezien mijn prestaties dit seizoen had het me niet verbaasd als er geen ploeg was gekomen, maar ik hoopte dat ik met mijn overwinningen van vorig seizoen wel wat krediet had opgebouwd.’’

Duidelijke visie

Dat bleek, want uiteindelijk klopte Van Werven aan, en die ploeg was overtuigend genoeg om De Vries over de streep te trekken. "Ze hadden een helder verhaal en een duidelijke visie. Van Werven wil volgend seizoen een ploeg van aanvallers worden, mannen van het harde werk. Dat is een rol die mij ligt. Zo wil ik graag rijden, daar ben ik geschikt voor en als het zo kan, ben ik gelukkig. Natuurlijk zal ik als het nodig is de sprint aantrekken voor Gary Hekman. Dat is geen punt."

Bart de Vries is bezig aan zijn vijfde seizoen op het hoogste niveau bij de marathonschaatsers. Hij kwam eerder uit voor Haak Bional/Jovetra, Schuurman Schoenen, Windkr88 en DHW/Power-Play. De Vries won vorig seizoen twee wedstrijden in de Top Divisie: een Super Prestigewedstrijd op Biddinghuizen, en de vijftiende wedstrijd van de KPN Marathon Cup in Alkmaar. Daar versloeg hij in een rechtstreeks gevecht zijn oudere broer Bob de Vries.

René Ruitenberg

Bij de ploeg van Van Werven zijn voor volgend seizoen ook Gary Hekman en Geert Plender weer vastgelegd. Beide rijders verlengden hun contract. René Ruitenberg wordt zoals verwacht de nieuwe ploegleider bij Van Werven. Hij volgt in die positie de vertrekkende Yep Kramer op.

Deel |

gerelateerd nieuws

twitter