Team Telstar Megastores valt uiteen

schaatsen.nl Door Eric Korver, 17-02-2012 10:45

FALUN – Het team van Telstar Megastores valt na dit seizoen uiteen. De rijdsters Anniek ter Haar en Nadine Seidenglanz stoppen met schaatsen, terwijl Jolanda Langeland overstapt naar Okkinga Communicatie, de ploeg van Foske Tamar van der Wal. Van de zusterploeg Team Timpaan stopt ook Bauke Haarlink.


Anniek ter Haar is in de loop van het seizoen tot haar besluit gekomen. De pas 24-jarige schaatsster vindt het eigenlijk wel mooi geweest. "Ik rijd al acht jaar marathons en ben toe aan een nieuwe uitdaging", vertelt Ter Haar. "Ik heb onlangs mijn studie afgerond, masters planologie, en wil nu aan het werk."

Ter Haar maakte ook furore als inline-skater, onder andere met een zilveren medaille tijdens het WK in Colombia. Maar ook daar stopt ze mee. "Skaten wil ik eigenlijk alleen nog doen als ik zin heb. Misschien pak ik nog wel eens een wedstrijdje mee, maar dat zien we wel."

Ter Haar, onlangs nog derde op het natuurijs in de Ronde van Duurswold, boekte in haar schaatsloopbaan één overwinning. Dat was ook al op natuurijs, namelijk in Veenoord.

Te druk

Nadine Seidenglanz (28) en Bauke Haarlink (29) volgen dezelfde weg als Ter Haar. Ook zij stoppen. Het wordt allemaal te druk, stelt Seidenglanz. "Vooral door mijn werk wordt het steeds moeilijker de combinatie te maken. En nu met Anniek en Bauke voor mij de kern ook wegvalt, is het over. Jammer, maar het is niet anders."

Aan de prestaties ligt het niet. Met name ook Seidenglanz rijdt dit seizoen beter dan ze ooit heeft gedaan. In de cupwedstrijd in Thialf miste ze nog op een haar na haar eerste zege, maar werd ze wel tweede. "Misschien is het daarom juist wel een mooi moment om te stoppen’’, stelt de in het Duitse Chemnitz geboren Seidenglanz.

Of met het wegvallen van de rijdsters ook het hele team Telstar Megastores ophoudt te bestaan, is op dit moment nog niet duidelijk.

Deel |

gerelateerd nieuws

twitter