Tickets
Shop
Nieuws 23 feb 2015

WK-debuut voor Rianne de Vries

De KNSB heeft de selectie voor het WK Shorttrack (13-15 maart) bekendgemaakt. Rianne de Vries zal in Moskou debuteren als rijdster in het individuele toernooi.

Foto : Sander Chamid

De selectie voor het WK komt in grote lijnen overeen met de ploeg voor het EK dat afgelopen januari in Dordrecht werd verreden. Het trio dat bij de heren het individuele programma rijdt, bestaat net als op het EK uit Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma en Freek van der Wart.

Bij de dames komen wederom Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven in actie. Voor Van Ruijven zal het niet haar eerste WK worden, maar wel de eerste keer dat ze het individuele toernooi mag rijden. Vorig seizoen kwam ze op de WK in Montreal alleen in actie op de relay.

Suzanne Schulting, deelneemster aan het EK, gaat niet naar Moskou. Daarvoor komt De Vries in de plaats. Voor de Friezin is het de eerste keer op de WK, maar ze kwam al wel drie keer op het EK op het ijs.

Relay

De dames rijden op de WK geen relay, de heren wel. Naast het drietal Knegt, Breeuwsma en Van der Wart heeft bondscoach Jeroen Otter Itzhak de Laat en Mark Prinsen geselecteerd. Op het EK was De Laat ook al aanwezig, maar was Prinsen niet in de selectie opgenomen.

Mocht Prinsen in Moskou worden ingezet op de relay, dan betekent dat ook voor hem een WK-debuut.

In de aanloop naar het WK zal de complete selectie zich voorbereiden in Courmayeur.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan