Tickets
Shop
Nieuws 26 feb 2015

Otterspeer: 'Ben een heel erg gelukkig mens'

Het WK Sprint begint pas zaterdag, maar Hein Otterspeer straalt alsof hij het goud al binnen heeft. “Ik ben een heel erg gelukkig mens”, lacht hij.

Foto : Soenar Chamid

De sprinter van Team LottoNL-Jumbo wordt door velen genoemd als de kanshebber om Pavel Kulizhnikov in Astana van de wereldtitel af te houden. Dat ziet Otterspeer zelf ook wel gebeuren. “Waarom niet? Ik ga niet voor plek vijf of een A-status strijden. Kulizhnikov hoeft maar één foutje te maken. Hij moet eerst vier afstanden rijden en ik zit hem op de hielen.”

Bovendien heeft de Rus op de WK Afstanden laten zien dat hij op de 1000 meter relatief kwetsbaar is. “Hij kan zich niets permitteren”, concludeert Otterspeer. “We, ook de andere sprinters, zitten hem op de nek.”

Zelf maakte Otterspeer op de WK Afstanden een goede indruk, al liet hij op de 500 meter de zilveren medaille uit zijn handen glippen. Hij was op de tweede 500 meter op weg naar een razendsnelle tijd, maar raakte in de laatste binnenbocht dusdanig uit balans dat hij op de vierde plaats belandde. “Dat heeft me niet echt dwars gezeten. Ik had immers nog nooit zo’n goede 380 meter gereden. Ik was daarom boos en niet echt boos. Al heb ik er wel een nachtje wakker van gelegen.”

Ook na het bestuderen van de beelden kon Otterspeer niet goed achterhalen wat er mis was gegaan en dus heeft hij het incident afgesloten. “Ik ben vooral blij met mijn vorm. Ik steeg toen echt boven mezelf uit.”

Geen zenuwen

In het verleden verspeelde Otterspeer wel vaker zijn kansen op belangrijke momenten, maar dat kwam meestal voort uit zenuwen. Daar was in Heerenveen geen sprake van. “Ik heb inmiddels voldoende ervaring opgebouwd en ik weet ook hoe het niet moet.”

Juist daarom kijkt hij met zoveel vertrouwen uit naar het WK. “Ik denk dat ik nog nooit zo goed in vorm ben geweest als nu. Ik geniet van het schaatsen”, zegt hij. “Ik zit hier in het hotel de dagen echt af te tellen tot het moment dat ik weer mag schaatsen. Ik heb er echt zin in.”

Na het interview wensen de verzamelde journalisten hem succes. Otterspeers lach groeit. “Dat gaat lukken”, besluit hij zelfverzekerd.

Lees alles over het WK Sprint op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan