Tickets
Shop
Nieuws 20 dec 2014

Weer finale shorttrackploeg

De Nederlandse shorttrackmannen hebben bij de wereldbeker in Seoul de finale bereikt op de aflossing. Oranje greep de zege, ondanks een vroege val van Freek van der Wart.

Startschaatser Van der Wart bleef bij de eerste wissel haken achter een stel Canadese benen. Nederland liep daardoor een achterstand op van een ruim een halve ronde, maar wist dat gat vrij snel te dichten.

Daan Breeuwsma, Sjinkie Knegt, Adwin Snellink en Van der Wart lieten het initiatief daarna aan de Canadezen en Hongaren. Oranje nam nog wel even positie twee in, maar Van der Wart leverde slotrijder Knegt uiteindelijk af op de derde plaats.

Gebalde vuist

Met één vuist in de lucht gleed Knegt zegevierend over de streep. Een ronde eerder greep hij met een spectaculaire passeerbeweging de leiding, waarna Canada en Hongarije het moesten uitvechten voor de tweede finaleplaats. Voormalig olympisch kampioen Canada werd uiteindelijk tweede.

Naast Canada treft de Nederlandse ploeg zondag in de finale de teams van Zuid-Korea en China. Vorige week haalde de regerend wereldkampioen met het zilver de eerste wereldbekermedaille van het seizoen binnen.  

Lees alles over de World Cup in Seoul op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan