Tickets
Shop
Nieuws 19 dec 2014

Volop clinics voor kinderen tijdens kerstvakantie

Het wedstrijdseizoen is al lang begonnen en ook de fanatieke toerschaatsers hebben al regelmatig op het ijs gestaan, maar voor gezinnen is de kerstvakantie vaak de start van de schaatswinter. De komende weken valt er voldoende te beleven en kunnen kinderen op verschillende manieren kennismaken met het schaatsen.

Net als voorgaande jaren trekt de KPN Junior Schaatsclub het land in. Los van de clinics voor schoolklassen zijn er ook een heel aantal clinics vrij voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar. Met name in de weken rond Kerst en Oud en Nieuw is de KPN Junior Schaatsclub ruim aanwezig met open clinics, waar oud-toprijdster Barbara de Loor kinderen wegwijs maakt op de smalle ijzers.

Deze winter gaat de KPN Junior Schaatsclub zelfs nog wat verder dan voorheen en organiseert ook clinics die zijn toegespitst shorttrack. Dit gebeurt onder leiding van oud-shorttrackster Liesbeth Mau Asam. Een van die shorttrackclinics staat op 3 januari in Amsterdam tijdens het KPN NK Shorttrack op het programma.        

Los daarvan is ook de Shorttrack Clubtour onderweg. Drie keer wordt er uitgepakt voor een snelcursus shorttracken, het vliegen door de krappe bochten: twee keer in Nijmegen en een keer in Leeuwarden.

Naast het shorttrack besteedt de KPN Junior Schaatsclub deze winter ook aandacht aan het marathonschaatsen. Twee clinics zijn er al achter de rug en er volgt er nog een op 28 februari. Mogelijk komt er zelfs nog een clinic bij.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan