Tickets
Shop
Nieuws 16 dec 2014

De guilty pleasures van: Kjeld Nuis

We kennen ze van televisie, maar wat doen de schaatsers als de camera's uitstaan? Wij vragen onze schaatshelden naar hun 'guilty pleasures', de zaken die ze liever verborgen houden voor het grote publiek. Deze week Team Lotto NL-Jumbo-schaatser Kjeld Nuis die een stevige schoenenverslaving heeft.

Welke muziek draai jij stiekem?

"In het algemeen vind ik hiphop het lekkerst om naar te luisteren, maar één of twee dagen per jaar gaat de hele foute hardstyle aan. Toevallig heb ik net een filmpje op Instagram gezet van zo'n feestje in Heerenveen. Echt heel fout, maar die feestjes zijn mooi. Overigens wil ik die muziek ook nog wel eens luisteren voorafgaand aan een wedstrijd."

Heb jij eigenlijk een ritueel voor een wedstrijd?

"Lekker douchen. Nee echt, serieus. Ik begin niet aan een wedstrijd als ik niet lekker heb gedoucht. Daar hebben meer schaatsers last van. Jan Smeekens bijvoorbeeld. Dan zitten we in de kleedkamer en vraag ik aan hem: ‘Moet jij zo langzamerhand niet eens naar de baan?’ Dan antwoordt hij doodkalm: 'Ja, de tas is helemaal ingepakt, alleen nog even snel douchen.' Ha, het slaat natuurlijk he-le-maal nergens op, maar toch is het wel lekker. Als pre-warming up. Even de kop onder de warme douche. Laat ik het zo zeggen: ik verschijn altijd lekker fris aan de start."

En is er een tv-programma waarvoor je thuis blijft? Ik gok dat bij jou The Voice of Holland standaard op staat.

"Rot op, hoor. Echt niet! Daar ben ik dus totaal het type niet voor. Ik ben iemand die echt van de series is, ook de Nederlandse. Zoals Penoza of Hollands Hoop. Goede Nederlandse misdaadseries. Daar speelt inderdaad bij dat je series goed via internet kunt volgen. Lekker relaxed in het hotel, bus of vliegtuig. Het zorgt er ook voor dat je lekker op je bedje blijft liggen tijdens een World Cup en niet door een stad gaat dwalen om te shoppen. Dat vind ik stiekem namelijk ook heel erg leuk."

Aha, een shop-a-holic dus.

"Ik vind shoppen echt veel te leuk. Als je bij me binnenkomt, zie je meteen twintig paar schoenen onder de kapstok staan. En dat is slechts het begin, ik heb nog twee kasten in de slaapkamer vol met schoenen. En toch... Als ik dan in Berlijn ben en ik zie weer eens een mooi paar... Dan moeten ze me echt tegenhouden. ‘Kjeld, hou op! Je hebt er meer dan genoeg.’”

Maar tijdens zo'n World Cup in Berlijn heb je dus wel de tijd om in te slaan?

"Ha! Samen met Jan Smeekens had ik vorige week besloten om Stefan Groothuis even helemaal te gaan restylen. We hebben hem van top tot teen opnieuw aangekleed. Nieuwe jas, nieuw shirt, schoenen. Alles helemaal nieuw. Haha, ik wilde het niet zeggen, maar dat was inderdaad wel even nodig... Maar het resultaat mocht er zijn! We hebben dat ook met het thuisfront gedeeld en zijn vrouw Ester keurde het goed. Wacht, ik app je de foto wel even, kun je die erbij plaatsen. Nee hoor, geen probleem. Dat vindt Steef alleen maar leuk."

Stefan Groothuis in het nieuw gestoken | Foto : Kjeld Nuis

Zijn er ook guilty pleasures die je verborgen houdt voor je coach, Jac Orie?

"Skaten! Dat mag niet van Jac, hoewel we wel afspraken hebben daarover. In de zomer zegt hij wel eens: pak lekker die dingen en ga daar maar even mee bezig. Ik ben gek op skaten, dat past echt bij me en veel van mijn vrienden zijn daar mee bezig. Ik krijg er ook energie van. Vroeger ging 's ochtends het gordijntje open en als de zon scheen, belden we meteen met zijn allen om te besluiten waar we heen zouden gaan. Die dagen mis ik!"

En snowboarden, mag dat nog?

"Nou... na dat gebroken been van Stefan vorig jaar denkt Jac daar misschien wel anders over... Maar deze jongen gaat na het seizoen gewoon weer lekker op wintersport! Laten we niet vergeten dat Stefan na dat gebroken been wel olympisch goud won! Misschien is het wel het geheim van zijn succes."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan