Tickets
Shop
Nieuws 22 nov 2014

Wüst stuit opnieuw op Leenstra in Seoul

Marrit Leenstra en Ireen Wüst nemen het zondag bij de World Cup in Seoul opnieuw tegen elkaar op.

Foto : Francois Wieringa

De rijdster van Team Corendon treft de Continu-schaatsster in de tiende en laatste rit van de 1000 meter. Zaterdag stuitten de twee ook al op elkaar op de 1500 meter. De winst ging daarbij naar Leenstra, terwijl Wüst het zilver pakte.

Roxanne van Hemert is de eerste Nederlandse die het Koreaanse ijs betreedt op de dubbele sprintafstand. Ze rijdt in de vierde rit tegen thuisrijdster Seung-Hi Park. Een rit later komt Sanneke de Neeling in actie tegen Ida Njatun uit Noorwegen. In de achtste rit in de B-groep rijdt Laurine van Riessen tegen Mi Jan uit Zuid-Korea.

Op de tweede 500 meter voor mannen nemen teamgenoten Jan Smeekens en Hein Otterspeer het tegen elkaar op in de achtste rit. Gerben Jorritsma komt vlak daarvoor in actie tegen de Canadees Laurent Dubreuil, terwijl Daidai Ntab in rit drie af moet zien te rekenen met Artyom Kuznetsov uit Rusland. Diens landgenoot en topsprinter Pavel Kulizhnikov kruist in de slotrit de degens met de Duitser Nico Ihle. Pim Schipper komt in de negende rit in de B-divisie in actie tegen Tsubasa Hasegawa uit Japan.

Zowel de mannen als de vrouwen komen op de laatste dag van de World Cup in Seoul ook nog in actie op de mass start. Namens Nederland verschijnen Gerben Jorritsma, Koen Verweij, Irene Schouten en Rixt Meijer op het ijs. 

Volg alles rondom de ISU World Cup in Seoul via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan