Tickets
Shop
Nieuws 23 nov 2014

Wüst: 'Ik ben een uilskuiken'

Ireen Wüst spaarde zichzelf bij de World Cups in Seoul bepaald niet. Na haar tweede plaats zaterdag op de 1500 meter, achter haar rivale Marrit Leenstra, noemde de meervoudig olympische kampioene zichzelf een "uilskuiken''.

Foto : Sander Chamid

Zondag, na haar zesde plek op de 1000 meter, vond ze "domme donkey'' wel toepasselijk.

"Want een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. En dat heb ik hier in Zuid-Korea wel gedaan'', bekende Wüst bij de NOS.

De 28-jarige Brabantse had zondag na haar teleurstellende rit tegen Leenstra (tweede) flink wat tijd nodig om tot zichzelf te komen.

"Ik was behoorlijk boos op mezelf. Het was zaterdag een foutenfestival, dat wilde ik niet nog een keer meemaken. Toch was het wel zo. Daardoor was ik heel erg link op mezelf. Die agressie moest er eerst even uit.''

Technisch

Wüst begon het seizoen juist nog heel sterk met twee keer goud en één keer zilver bij de NK afstanden in Heerenveen en drie zeges en één tweede plaats vorige week bij de World Cup in het Japanse Obihiro.

"Ik kreeg het dit weekend technisch niet goed voor elkaar. Dat moet ik volledig bij mezelf zoeken. Maar ik maak me totaal geen zorgen. Het bewijst maar weer dat het heel moeilijk is elk weekend aan de top te staan."

"Ik heb hartstikke veel vertrouwen in de lijn die we hebben uitgezet. Maar dit was even niet het weekend van Wüst", zei de Brabantse, die vanaf maandag een weekje naar Spanje gaat om de zon op te zoeken in voorbereiding op de volgende twee wereldbekers in Berlijn en Thialf.

Volg alles rondom de ISU World Cup in Seoul via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan