Tickets
Shop
Nieuws 28 nov 2014

Wories op vierde plaats in Dortmund

Op de NRW Trophy in Dortmund staat bij de junioren dames Niki Wories na de korte kür op de vierde plaats. Kyarha van Tiel staat momenteel op de dertiende plaats.

Foto : Sander Chamid

Wories opende met een goede combinatie van een drievoudige flip met een dubbele toeloop en ook de dubbele axel was prima. De drievoudige lutz eindigde op twee voeten halverwege. De kür zag er verder goed uit met veel energie en goede pirouettes. De rijdster van De Drechtsteden Dordrecht scoorde 45.39 punten bezet daarmee de vierde plaats in een veld van 41 deelnemers.

Ook clubgenote Kyarha van Tiel verbeterde haar seizoensscore van de korte kür, hoewel het bij de sprongen niet allemaal een vlekkeloos verliep. Ze kwam ten val bij de drievoudige lutz en had zowel bij de drievoudige rittberger als bij de dubbele axel een hand nodig in de landing. Door de hoge moeilijkheidsgraad behaalde ze een score van 40.44 punten, waarmee ze dertiende in het klassement staat.

Na de korte kür gaat Elizabet Tursynbaeva uit Kazachstan aan de leiding met 58.72 punten. De nummer twee, de Duitse Leana Johanna Dastich, staat met 49.69 punten al op behoorlijke afstand. Deimante Kizalaite uit Litouwen bezet momenteel de derde plaats met een score van 45.93 punten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan