Tickets
Shop
Nieuws 27 nov 2014

Wisselend succes Advanced Novice dames in Dortmund

De scores van de Advanced Novice dames bij de NRW Trophy in Dortmund lagen na de korte kür erg dicht bij elkaar, waardoor er donderdag in de vrije kür nog veel verschuivingen in het klassement konden optreden. Dat gebeurde, ook bij de Nederlandse dames.

Foto : Sander Chamid

Sophie Bijkerk, die na de korte kür op de negentiende plaats stond, zakte in het eindklassement naar plaats 30, terwijl Hannelore Goossens juist van de 30e plaats naar de 22e plaats in het eindklassement steeg.

Goossens reed een nagenoeg foutloos programma met een enkele axel, een dubbele lutz in combinatie met een dubbele rittberger, een dubbele salchow, een dubbele flip en een dubbele lutz. Het enige foutje dat ze maakte was een ongelukkige landing na de combinatie van een dubbele flip met een dubbele rittberger.

Verder reed de 14-jarige een mooi programma met goede pirouettes en passen. Het leverde de rijdster van de Bossche Kunstrijvereniging een score van 44.40 punten op, waarmee ze de 21e vrije kür reed. Haar totaal over twee dagen kwam hiermee op 67.42 punten en daar werd ze uiteindelijk 22e mee in een veld van 34 dames.

Bijkerk

Bijkerk ging het in de vrije kür iets minder vlekkeloos dan in de korte kür. Haar eerste sprong, de dubbele flip, gooide ze in de lucht open en daardoor kwam ze ten val. Dapper ging ze daarna toch voor de dubbele axel, maar ook daar kwam ze rotatie tekort en kwam ze ten val.

De rijdster van De Drechtsteden Dordrecht herstelde zich goed met een mooie dubbele rittberger, een combinatie van een dubbele lutz en een dubbele toeloop. De geplande combinatie van een dubbele flip met een dubbele rittberger eindigde met een enkele rittberger, maar ze sloot goed af met een dubbel lutz. Ook de pirouettes en passen waren prima.

Met de vrije kür behaalde de 12-jarige 37.84 punten en ze reed daarmee de 30e kür. Opgeteld bij de korte kür kwam haar totaal op 62.80 punten en dat leverde haar de 30e plaats in het eindklassement op.

Top

De top van het klassement wijzigde niet door de vrije kür. Anastasia Gubanova behaalde voor Rusland het goud met een score van 77,25 in de vrije kür en een totaal van 120.96 punten.

De Française Pauline Wanner scoorde in de vrije kür 68 punten en won met een totaal van 106.41 het zilver. Het brons ging naar de Zweedse Anastasia Schneider die door een vrije kür score van 64.32 punten haar totaal op 101.11 punten bracht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan