Tickets
Shop
Nieuws 28 nov 2014

Tsiba stijgt naar achtste plaats

Op de NRW Trophy in Dortmund is Michel Tsiba op de achtste plaats geëindigd. Met zijn vrije kür wist de kunstrijder nog twee plaatsen te stijgen in het eindklassement.

Foto : Sander Chamid

De 16-jarige Tsiba opende zijn vrije kür met een goede drievoudige toeloop om vervolgens ook de dubbele axel te landen, hoewel die landing nog wel een beetje moeizaam verliep. Zijn geplande drievoudige salchow werd een dubbele. De twee pirouettes die daarop volgden waren daarentegen van een prima niveau.

Ook in het tweede deel van zijn kür liet Tsiba nog het een en ander zien, waaronder een drievoudige toeloop in combinatie met een dubbele toeloop, een dubbele axel, een drievoudige salchow in combinatie met een dubbele toeloop, een aantal dubbele sprongen en een goede afsluitende combinatiepirouette.

Met zijn optreden vergaarde Tsiba 79.94 punten en behaalde daarmee de achtste plaats. Over twee dagen kwam hij uit op een score van 119.34 punten, een nieuw persoonlijk record. Van de tiende plaats in de korte kür steeg hij daarmee ook naar de achtste plaats in het eindklassement van vijftien rijders.

De wedstrijd werd overtuigend gewonnen door de Rus Ilya Solomin met 163.58 punten. De rest van het klassement ging aardig over de kop. Het zilver ging met 142.18 punten naar Matyas Belohradsky uit Tsjechië, die na de korte kür op de vierde plaats stond en de derde vrije kür reed. Zijn twee jaar oudere broer Jiri, die na de korte kür nog op de tweede plaats stond, zakte naar de vijfde plaats in het klassement.

Het brons bleef in handen van de Duitser Dave Kötting met 139.77 punten, ondanks zijn vijfde plaats in de vrije kür. De Duitser Anton Kempf reed de tweede vrije kür, maar had in de korte kür teveel achterstand opgelopen om het podium nog te halen en eindigde op plaats vier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan