Tickets
Shop
Nieuws 24 nov 2014

Nieuw onderdeel bij Challenge Cup

Tijdens de jaarlijkse Challenge Cup, de internationale wedstrijd voor kunstrijders, is dit jaar een nieuw onderdeel aan het programma toegevoegd: de Figure Skate Freestyle Battle. Deelnemers aan de Challenge Cup kunnen het hierbij, bijgestaan door de muziek van een DJ tegen elkaar strijden. Het publiek bepaalt wie de winnaar is.

Foto : Sander Chamid

Met het nieuwe onderdeel wordt er geprobeerd om het publiek actiever bij het kunstrijden te betrekken. Na afloop van de battles kan iedereen zelf de ijsbaan betreden en zijn of haar kunsten vertonen.

De Challenge Cup vindt van 19 tot en met 22 februari 2015 plaats op De Uithof in Den Haag. In deze wedstrijd staat de ontwikkeling van de jeugd centraal, maar biedt de rijders in de junioren-categorie de laatste kans zich voor te bereiden op het wereldkampioenschap dat twee weken later plaatsvindt. Hierdoor komen op de wedstrijd vaak niet alleen de Nederlandse rijders, maar ook internationale grootheden op af.

Naast de wedstrijd heeft de organisatie ook een uitgebreid bijprogramma opgesteld. Zo is er dit jaar weer het scholenprogramma, waarin de jeugd uit Den Haag kennis kan maken met het kunstrijden, maar ook met langebaanschaatsen en shorttrack. In het kader hiervan worden van maandag 16 tot en met 20 februari workshops gegeven door trainers van Haagse verenigingen.

Als kers op de taart mogen alle deelnemende kinderen zondag 22 februari 2015 bij de Challenge Cup komen kijken om de toppers aan te moedigen en zelf te schaatsen.

Voor tickets en meer informatie over dit evenement zie: schaatsen.nl/challengecup. Tickets kosten voor de jeugd tot 12 jaar € 2,50 en voor volwassen € 5 (exclusief € 1 servicekosten).


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan