Tickets
Shop
Nieuws 21 nov 2014

Kulizhnikov op herhaling

De jonge Rus Pavel Kulizhnikov heeft met 34,94 de 500 meter bij de ISU World Cup in Seoul gewonnen. Het betekende de tweede zege van het seizoen nadat hij vorige week bij de wereldbeker in Obihiro ook al een 500 meter op zijn naam schreef.

Foto : Francois Wieringa

Achter de Rus, die dit seizoen voor het eerste World Cups rijdt na een dopingschorsing van twee jaar, werd de Zuid-Koreaan Tae-Bum Mo tweede in 35,36. Hij noteerde daarmee dezelfde tijd als Ruslan Murashov, maar was één duizendste sneller waardoor de Rus genoegen moest nemen met brons.

De beste Nederlander was Hein Otterspeer op de zesde plek. Hij kwam tot 35,50. Jan Smeekens en Gerben Jorritsma noteerden beiden 35,60, maar Smeekens was op duizendsten zijn ploeggenoot te snel af. Dat resulteerde in een tegenvallende tiende plaats voor Smeekens, vorige week winnaar en tweede op de sprintafstand, en een elfde plek voor Jorritsma.

In de vroege Nederlandse ochtend reed Daidai Ntab met 35,81 naar de zege in de B-groep. Pim Schipper (35,89) werd er tweede.

In de stand om de wereldbeker leidt Kulizhnikov met 280 punten voor Smeekens die 208 punten achter zijn naam heeft. Murashov volgt vlak daarachter op de derde plaats met 200 punten.

Volg alles rondom de ISU World Cup in Seoul via onze speciale pagina

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan