Tickets
Shop
Nieuws 25 nov 2014

Kemkers in dienst van FC Groningen

Schaatscoach Gerard Kemkers (47) treedt per 1 december in dienst van eredivisieclub FC Groningen. Hij gaat als manager aan de slag bij de professionele tak van het nieuwe Topsportzorgcentrum. Dat maakte de voetbalclub dinsdag tijdens een persbijeenkomst bekend. Oud-schaatser Kemkers is een geboren Groninger.

Foto : Sander Chamid

Kemkers nam eerder dit jaar na ruim tien seizoenen afscheid als vertrouwde en succesvolle coach van TVM, dat stopte met de sponsoring van de schaatsploeg. Hij koos daarna bewust voor een rustperiode. Diverse aanbiedingen van buitenlandse schaatsbonden om als coach in dienst te treden, sloeg hij af.

FC Groningen is verguld met de komst van Kemkers, die onder anderen met Jochem Uytdehaage, Sven Kramer en Ireen Wüst grote schaatstriomfen vierde. "Hij heeft zijn sporen in de topsport ruimschoots verdiend en bewezen in een topsportklimaat een team te kunnen klaarstomen voor topsportprestaties op het allerhoogste niveau", liet de clubleiding weten.

Kemkers gaat in zijn nieuwe functie invulling geven aan het ambitieuze project 2018 (talenten op één) van FC Groningen. De club wil daarmee aan jonge talenten uit binnen- en buitenland een professioneel en uitgebreid opleidingstraject aanbieden.

De clubleiding hoopt op langere termijn daardoor over een selectie te beschikken die voor 50 procent bestaat uit spelers die afkomstig zijn vanuit het eigen opleidingscircuit, dat op het nieuwe trainingscomplex op Sportpark Corpus den Hoorn gestalte zal krijgen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan