Tickets
Shop
Nieuws 28 nov 2014

Jeugd zelf het ijs op bij KPN NK Shorttrack

Op 3 en 4 januari komen de beste shorttrackers van Nederland in actie tijdens de KPN NK Shorttrack in Amsterdam. Maar niet alleen de toprijders mogen het ijs op, bij het NK worden op de Jaap Eden IJsbaan ook gratis clinics en schaatsactiviteiten georganiseerd voor jeugdige bezoekers.

In het eerste weekend van het nieuwe jaar presenteert de Nederlandse shorttracktop zich voor eigen publiek bij de KPN NK Shorttrack. Bij de senioren en junioren wordt gestreden om de nationale titels op vier afstanden en het allroundklassement.

Voor jonge bezoekers, van 6 tot 12 jaar, is de NK niet alleen een kans om hun favoriete shorttrackers aan te moedigen. Ook is het mogelijk om zelf te leren shorttracken.

Op zaterdag 3 januari komt de KPN Junior Schaatsclub naar de Jaap Eden IJsbaan. Oud-shorttracker Liesbeth Mau Asam geeft op deze dag samen met trainers van de Jaap Eden Schaatsschool shorttrackclinics aan zowel beginners als gevorderde schaatsers. De focus van de clinics ligt op behendigheid en schaatsvaardigheden.

Van tevoren aanmelden wordt aanbevolen, want het aantal plaatsen voor de clinics is beperkt.

Schaatsplank en elastiek

Er worden op zaterdag en zondag rond de shorttrackwedstrijden meer activiteiten georganiseerd. Zo is Sport Service Amsterdam bij het NK aanwezig met een interactieve schaatsplank. Bezoekers worden uitgedaagd om de toptijden van Jorien ter Mors en Sjinkie Knegt op de 500 meter te verbeteren.

Ook organiseert de Jaap Eden Schaatsschool elastiektrainingen. Shorttrackers staan bekend om hun geweldige bochtentechniek. Tijdens de KPN NK Shorttrack kunnen kinderen zelf ervaren hoe het is om net zo schuin door de bocht te gaan als de shorttrackers.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan