Tickets
Shop
Nieuws 22 nov 2014

Groothuis: 'Nu echt tijd dat ik harder ga openen'

Stefan Groothuis weet wat hem te doen staat, wil hij op de 1000 meter weer eerste worden. “Het wordt nu echt tijd dat ik harder ga openen.”

Foto : Sander Chamid

Bij de KPN NK Afstanden was Kjeld Nuis na een snelle opening niet meer te achterhalen voor de olympisch kampioen en in Seoul was het gat met de Russische winnaar Pavel Kulizhnikov na 200 meter al erg groot.

“Kjeld opent de laatste tijd al pittig hard, maar die Kulizhnikov gaat wel heel snel met 16,30. Het gat was meteen 56 honderdste. Dan moet je echt aan de bak en dat pak je ook bijna niet terug op iemand die ook nog gewoon echt goed schaatst”, aldus Groothuis tegenover de NOS.

Een week geleden in Obihiro kwam de rijder van TeamNL-Jumbo niet verder dan de negende plek op de 1000 meter. Het zilver in Seoul vormde de bevestiging dat zijn gevoel dat het vanzelf weer goed zou komen klopte.

“Ik schaatste in Obihiro technisch niet goed. Er mankeerden ook wat kleine dingetjes aan mijn schaatsen. Toch heb ik me niet ongerust gemaakt, want tijdens de NK in Heerenveen reed ik goed en dat kan niet ineens weg zijn. Ik wist ook dat het hier weer beter zou gaan. Ik ben nu ook beter uitgerust dan in Japan waar ik misschien nog wat last van de jetlag.”

Volg alles rondom de ISU World Cup in Seoul via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan