Tickets
Shop
Nieuws 22 nov 2014

Geblesseerde Boer: 'Het is niet echt mijn weekend'

Voor Margot Boer verliep de World Cup in Seoul niet zoals gehoopt. Op beide 500 meters wist de Nederlands kampioene geen potten te breken. In de tweede race was een blessure de belangrijkste oorzaak van de zwakke race de eindigde in een veertiende plek.

Foto : Sander Chamid

“Tijdens het inrijden schoot het in mijn lies. Tegen beter weten in ben ik toch maar van start gegaan en heb ik geprobeerd er het beste van te maken, maar tijdens de race merk je dat je niet maximaal af kan zetten”, zegt de rijdster van Team Continu tegenover schaatsen.nl. 

Hoe erg de schade aan haar lies is, kan Boer vooralsnog niet zeggen. “Ik ben net bij de fysio geweest. Die heeft het ingetapet en ik heb pijnstillers gekregen om de ergste pijn weg te halen zodat ik in ieder geval normaal kan blijven bewegen.  Nu is het even afwachten hoe het morgen gaat en dan kijken we of er verder onderzoek nodig is", aldus Boer.

Toch is de blessure niet de enige oorzaak van het matige optreden van Boer in Zuid-Korea. Zaterdag stond ze fit aan de start van de eerste 500 meter en kwam ze ook niet verder dan een tiende plaats.

“Toen ging het gewoon niet lekker. Vorige week in Obihiro heb ik nog wel een goede race gereden en in trainingen gaat het ook steeds beter, maar als ik aan de start sta, mis ik nog wat scherpte. Op de 500 meter moet alles kloppen als je hard wil rijden en dat deed het gewoon niet. Het is niet echt mijn weekend.”

Volg alles rondom de ISU World Cup in Seoul via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan