Tickets
Shop
Nieuws 01 nov 2014

Blokhuijsen 'baalt als een stekker' van val

Jan Blokhuijsen begon vrijdag op de slechtst mogelijke manier aan het nieuwe schaatsseizoen door te vallen op de 5 kilometer bij de NK afstanden. De Noord-Hollander baalde dan ook flink na afloop.

Foto : Sander Chamid

"Dit is echt ruk. Het is frustrerend als je eerste wedstrijd zo eindigt", aldus Blokhuijsen, die zich niet direct kon herinneren wanneer hij voor het laatst was gevallen in een wedstrijd.

"Ik reed niet zo goed, maar je wilt je race in ieder geval afmaken. Dit is niet tof voor de sponsor en voor het team."

De Europees kampioen allround gleed na drie kilometer in de kussens. "Mijn linkerschaats schoot weg. Ik reed ook de hele tijd al slecht met links. Ik ga zo wel even naar de materiaalman om te kijken of er iets mis is met mijn buis."

De 25-jarige Blokhuijsen rijdt dit seizoen na zes jaar op nieuw materiaal. In het olympische seizoen hield hij zijn schaatsen met kartonnetjes bij elkaar. "Die waren echt 'op', maar vorig jaar durfde ik het nog niet aan om te veranderen."

"Ik had in de trainingen wel het goede gevoel met mijn nieuwe schaatsen, maar een wedstrijd is weer anders. Je hebt toch zes jaar op een bepaalde manier gereden, het luistert heel nauw."

Wereldbeker

Blokhuijsen zal door zijn valpartij niet mogen deelnemen aan de eerste 5 kilometers in de wereldbeker. Hij heeft zaterdag nog een kans op de 1500 meter en zondag op de 10 kilometer, maar de schaatser van Team Corendon weet dat er de komende periode "werk aan de winkel" is.

"Ik moest in de zomer van ver komen. Het goede gevoel was lang weg, maar in de aanloop naar de NK voelde ik me wel steeds beter. Daarom baal ik nu wel als een stekker. Maar ik kom er wel weer bovenop, dit maakt me des te gretiger."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan