Tickets
Shop
Nieuws 21 nov 2014

Achtereekte verkiest Tenerife boven Seoul

Op de sociale media ziet Carlijn Achtereekte veel foto's van haar collega schaatsers die zich te goed doen aan sushi in Azië. Zelf zit de tweevoudig medaillewinnares van de KPN NK afstanden op Tenerife.

Foto : Sander Chamid

"Om aan het einde van dit jaar en in januari te kunnen strijden om een ticket voor de WK afstanden heeft Jillert ervoor gekozen om nu in de zon te gaan trainen", zegt Achtereekte vanaf het Spaanse eiland. De komende twee weken werkt Team Clafis daar hard aan de conditie.

Ze is blij dat het kamp op het vulkaaneiland is begonnen. "We stonden nog op het ijs in een leeg Thialf toen de World Cup in Obihiro werd verreden. Dan vraag je jezelf nog wel een keer af waarom hier en niet daar."

Toch is er nooit sprake van geweest om alsnog af te reizen naar het Verre Oosten. "Van de zomer wist ik al dat dit de route zou zijn. Maar als je dan twee keer op het podium eindigt ben je stiekem wel benieuwd naar wat je internationaal kan. Ik heb dus wel met een dubbel gevoel zitten kijken afgelopen weekend."

Dat er nu een periode van training is gepland komt Achtereekte fysiek gezien stiekem ook wel goed uit. "Door blessures vanuit het vorige seizoen kon ik pas in juni volledig meetrainen. Ik heb dus een relatief korte zomer gehad. Om daar later in de winter geen last van te krijgen is het nu wel goed om even hard aan de basisconditie te werken."

Berlijn

Na twee weken hard werken keert Clafis slechts vijf dagen voor de World Cup in Berlijn huiswaarts. "Dat is wel een uitdaging om na een zwaar kamp er meteen weer te staan. Maar ik stond er op het NK en heb er alle vertrouwen in dat het mij in Berlijn ook gaat lukken."

Op de vraag of ze er dit weekend weer voor gaat zitten geeft ze aan eigenlijk niet te weten wat het programma is. Wanneer ze hoort dat het nog vroeger begint dan vorige week is het snel duidelijk. "Misschien als ik wakker ben, maar ik ga mijn wekker er zeker niet voor zetten."

"Het is jammer om mij in deze vorm niet te meten met de wereldtop, maar als ik over twee maanden een WK-ticket op zak heb dan is dit het helemaal waard."

Volg alles rondom de ISU World Cup in Seoul via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan