Tickets
Shop
Nieuws 30 okt 2014

Vijf ploegen krijgen Topteam-status

Aan de vooravond van het nieuwe schaatsseizoen heeft de KNSB op basis van de afspraken in de Samenwerkingsovereenkomst Langebaanschaatsen licenties afgegeven aan vijf professionele schaatsteams.

Foto : Neeke Smit

De teams die als Erkend Topteam worden gezien zijn Team Beslist.nl, TeamLottoNL-Jumbo, Team Corendon, Team Clafis en Team Continu. Voor het New Balance Schaatsteam geldt een overgangsregeling.
 
Een professioneel schaatsteam krijgt een licentie als het voldoet aan een aantal sporttechnische en organisatorische voorwaarden. Zo dienen coaches bijvoorbeeld te voldoen aan een bepaald niveau, hebben de atleten en coaches ten minste recht op het minimumsalaris en dient een professioneel schaatsteam een sluitende begroting te hebben van minimaal 750.000 euro per seizoen.

Daarnaast betaalt een Erkend Topteam jaarlijks een licentievergoeding aan de KNSB en dient het team een investering te doen in de schaatssport. Het team krijgt hiervoor terug dat het aan wedstrijden deel kan nemen, recht heeft op een voorkeurspositie voor commerciële mogelijkheden en uitingen krijgt op de kleding van de Nationale Selectie.
 
De licentieaanvragen zijn beoordeeld door een licentiecommissie. Deze commissie bestaat uit Harm-Jan Idema vanuit de Vereniging voor Professioneel Schaatsen (VPS), Dennis Schomaker vanuit de KNSB en Jan Driessen als onafhankelijk voorzitter.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan