Tickets
Shop
Nieuws 20 okt 2014

Ticketverkoop EK shorttrack van start

Voor de Nederlandse shorttrackploeg moet het EK in eigen land het hoogtepunt van het seizoen worden. Van 23 tot en met 25 januari 2015 is de Sportboulevard in Dordrecht het decor van het kampioenschap en vanaf vandaag is het mogelijk om tickets voor het evenement te bestellen.

Foto : Sander Chamid

Voor het EK in Dordrecht gelden de Nederlandse mannen en vrouwen als favorieten voor eremetaal op zowel de individuele nummers, als op de relay, maar er kan ook worden uitgekeken naar de komst van buitenlandse toprijders, zoals shorttracklegende Victor Ahn.

Oud-shorttracker en toernooidirecteur van het EK Cees Juffermans: "Ahn is de meest succesvolle shorttracker aller tijden met zes individuele wereldtitels en acht olympische medailles op zijn erelijst, waarvan zes goud. Hij is misschien wel de beste shorttracker ooit, maar als iemand hem kan bedreigen dan is het Sjinkie Knegt."

Bij de vrouwen nemen Ariana Fontana en Elise Christie het op tegen thuisfavoriete Jorien ter Mors.

Grote toernooien

Het EK is het eerste van twee belangrijke internationale shorttrack kampioenschappen die de komende jaren in Nederland worden georganiseerd. Na het EK in 2015 in Dordrecht, vindt in 2017 het WK shorttrack plaats in Ahoy Rotterdam .

Juffermans, juicht de komst van de titeltoernooien toe. "In 2012 hebben we tijdens de World Cup finale in Dordrecht aan Nederland laten zien hoe spectaculair shorttrack is. Het is een sport waar voortdurend wat gebeurt, zowel op het ijs als qua entertainment naast de baan. Sindsdien is de belangstelling voor shorttrack in Nederland hard gegroeid. De successen van de Nederlandse rijders in de voorbije seizoenen hebben daar enorm aan bijgedragen."

Bij de Spelen van Sotsji behaalde Knegt als eerste Nederlander een olympische shorttrackmedaille met brons op de 1000 meter. Minder dan een maand later werd de Nederlandse mannenploeg wereldkampioen op de aflossing. Bij de vrouwen werd Ter Mors vorig seizoen voor het eerst Europees kampioen.

Nieuwe opzet maakt EK nog aantrekkelijker

De opzet van het EK Shorttrack is in Dordrecht anders dan bij voorgaande edities. Voortaan worden bij EK’s en WK’s op de eerste dag alle voorrondes verreden, waarna op dag twee en drie het hoofdprogramma (kwartfinales, halve finales en finales) wordt afgewerkt. De nieuwe, meer compacte opzet is aantrekkelijker voor publiek en voor televisie.

"We gaan op alle dagen uit van een uitverkocht stadion", stelt Juffermans. "Iedereen die afgelopen jaar naar shorttrack heeft gekeken bij de Olympische Spelen en het WK heeft kunnen zien hoe gaaf deze sport is. Op televisie is het prachtig, maar om Jorien en Sjinkie en de andere toppers in levende lijve aan het werk te zien, is helemaal een ervaring."

Vanaf heden is het mogelijk om via schaatsen.nl tickets te bestellen voor het EK. Ook voor het KPN NK, op 3 en 4 januari op de Jaap Eden baan in Amsterdam, is het nu mogelijk om online tickets te bestellen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan