Tickets
Shop
Nieuws 23 okt 2014

Olympische shorttrackers naar de langebaan

Olympische shorttrackers François Hamelin en Jessica Gregg gaan hun geluk beproeven op de langebaan. Beiden nemen vanaf donderdag (plaatselijke tijd) deel aan de Canadese langebaantrials.

Foto : Sander Chamid

Mocht Hamelin zich kwalificeren voor de wereldbekerwedstrijden, dan krijgt hij een druk programma. Begin oktober plaatste hij zich bij de shorttracktrials al voor de wereldbekers in Seoul en Sjanghai. De 26-jarige Canadees gaat in Calgary van start op vier afstanden: 500, 1000, 1500 meter en de mass start.

Ook de 26-jarige Gregg, de jongere zus van sprinter Jamie Gregg, zal zich gaan richten op de sprintafstanden. Als shorttrackster won ze twee keer een wereldbeker op de 500 meter. Eerder dit seizoen liet ze de shorttracktrials aan zich voorbij gaan. 

Olympische successen

Beide shorttrackers waren succesvol bij de Olympische Spelen en kwamen in Sotsji nog in actie. Hamelin won in 2010 in eigen land olympisch goud op de aflossing. Afgelopen winter ging hij in Sotsji in de halve finales onderuit waardoor Canada titelprolongatie kon vergeten. Gregg legde in 2010 met de Canadese vrouwenploeg beslag op het zilver.

Eerder werd al bekend dat de succesvolste shorttrackster van Sotsji overstapt naar de 400-meterbaan. De 22-jarige Koreaanse Seung-Hi Park greep bij de Olympische Spelen twee keer goud en één keer brons. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan