Tickets
Shop
Nieuws 25 okt 2014

Bloemen start sterk aan Canadees avontuur

Dit voorjaar besloot Ted-Jan Bloemen het over een andere boeg te gooien en zijn nationaliteit te veranderen in Canadees. Bij de trials voor de World Cups in Calgary lijkt het een goede keuze te zijn geweest.

Foto : Huub Snoep

Bloemen kwam in actie op drie afstanden. Op al die afstanden wist hij een persoonlijk record te schaatsen. Vrijdag kwam hij tot 1.46,36 wat de vierde tijd betekende.

Op de vijf kilometer van zaterdag was hij in 6.15,75 verreweg de snelste. De nummer twee volgde op bijna zeventien seconden.

De afsluitende tien kilometer was wellicht de meest opmerkelijke race. De nieuwbakken Canadees reed in zijn eerste tien kilometer in het pak van zijn nieuwe land direct een nationaal record van 13.07,38.

Door zijn goede resultaten verdiende Bloemen een startbewijs voor de World Cups op de 5.000 en 10.000 meter. Of hij echter al tijdens de eerste wereldbekers in Aziƫ in actie zal komen is nog de vraag. De 28-jarige Bloemen ontving vorige week pas zijn Canadese paspoort en moet hopen dat de papierwinkel van de ISU snel genoeg werkt om af te kunnen reizen naar Obihiro en Seoul.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan