Tickets
Shop
Nieuws 31 jan 2015

World Cup-debutant De Vos: 'Balen dat ik niet gewonnen heb'

Jos de Vos sloot de 5000 meter in de B-groep bij zijn World Cup-debuut af als tweede. Een goede prestatie, maar volgens de New Balancerijder ook een gemiste kans.

Foto : Francois Wieringa

“Het is toch wel een beetje balen dat ik niet gewonnen heb. Een tweede plaats is mooi, maar ik kwam hier eigenlijk voor de overwinning”, zegt De Vos in gesprek met schaatsen.nl.

Over zijn race was de geboren Zuid-Hollander wel te spreken. “Ik begon goed. Op het gegeven moment werd het wel iets zwaarder dan ik had gedacht, maar ik kon mijn rondetijden toch aardig vlak houden. Het was gewoon een goede race.”

De teleurstelling over zijn tweede plaats kwam dan ook vooral voort uit het feit dat De Vos lange tijd aan de leiding ging. “Ik dacht na mij race al dat er niet heel veel sneller zouden zijn en als je dan inderdaad ook iedereen langzamer ziet rijden, krijg je steeds meer hoop.”

Uitgerekend de man die De Vos vooraf als zijn grootste concurrent zag, dook in de voorlaatste rit onder de tijd van de Nederlander. “Contin is natuurlijk ook een hele goede rijder. Tijdens zijn rit voel je het natuurlijk ook al aankomen en dan is het dus wel even balen.”

Ondanks alles besefte De Vos dat hij best tevreden terug mag kijken. “Het is de eerste keer dat ik meedoe op dit niveau. Als je dan tweede wordt, ben je er aan de andere kant ook wel weer blij mee.”

Het avontuur in Hamar, dat De Vos mede te danken had aan het afzeggen van Sven Kramer, was de 23-jarige rijder dan ook goed bevallen. “Ik had er heel veel zin in. Het was ontzettend leuk om eindelijk ook eens echt mee te doen op dit niveau. Ook daarom is het jammer dat ik niet gewonnen heb, want dan had ik me ook nog geplaatst voor de World Cup-finale in Erfurt”, zag De Vos toch nog een smetje. 

Lees alles over de ISU World Cup in Hamar op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan