Tickets
Shop
Nieuws 26 jan 2015

Ruud Aerts bezig aan laatste seizoen

Marathonschaatser Ruud Aerts is bezig aan zijn laatste seizoen. De rijder van AB Vakwerk gaat na de winter aan de slag met zijn eigen schaatswinkel, zo maakte hij bekend op Proskating.nl.

Foto : Neeke Smit

De Brabander is op dit moment op de Weissensee bezig met de laatste natuurijswedstrijden uit zijn carrière. Dat besef zit hem niet dwars. "Ik ga gewoon lekker schaatsen en ben niet echt bezig met dat dit nu de laatste keer is. Ik ga stoppen, daar sta ik volledig achter en wil daar ook niet steeds mee bezig zijn, ik wil gewoon lekker schaatsen", zegt hij tegenover Proskating.nl.

Afgelopen seizoen merkte Aerts dat de motivatie in de trainingen wat minder werd. Twee keer zocht hij expres de zon op voor een trainingsstage omdat hij in Nederland het steeds lastiger vond om zijn uren te maken. "Waar ik vroeger rustig een paar uurtjes ging fietsen in de regen liet ik de fiets nu lekker in de schuur staan. Dan weet je dat het genoeg is geweest en dat je een andere manier moet vinden om toch goed geprepareerd aan de start te staan van de wedstrijden op natuurijs."

Dat is voor dit seizoen nog wel gelukt, benadrukt Aerts, maar het zal de laatste keer zijn. "Ik voel me goed en draai een lekker seizoen. Wat zou het mooi zijn als in mijn laatste jaar nog een keer met de handjes in de lucht over de finish kan komen."

Deze winter was de 35-jarige schaatser al begonnen met een schaatswinkel aan huis en zal daar na het beëindigen van zijn schaatscarrière meer tijd en energie in kunnen steken. "Bij ons in Brabant heb je maar weinig schaatswinkels en zeker in de buurt van Tilburg is het schaars met het aanbod van schaatsen. Met Ruud Aerts Schaatssport voorzie ik dus wel in een behoefte."

In zijn schaatsloopbaan liet Aerts meerdere malen zien een echte natuurijsspecialist te zijn. Hij was enkele keren in Zweden de beste en won in 2012 nog de Veluwemeertocht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan